Chlorella, spirulina, mladý ječmen a kelp - rostlinná detoxikace, aneb čisté střevo je základ zdraví, tvoří se v něm 60% imunity

14. srpna 2017 v 17:54 | Aisha.Jayne |  Zdraví a životní styl
Ing.Zdeněk Rozehnal
Chlorella je řasa, ale spirulina je sinice a ta je někdy nesprávně označovaná jako zelenomodrá řasa, přičemž rozdíl mezi řasou a sinicí je dost zásadní. Řasy a sinice sice získávají energii pomocí fotosyntézy a jsou si vzhledem podobné, ale ve skutečnosti jde o úplně jiné skupiny organismů. Zatímco řasy se zařazují mezi primitivní rostliny, sinice jsou příbuzné spíš s bakteriemi. Obě rostou v teplejších vodách, ve kterých jsou uměle pěstovány. Optimální podmínkou pro růst a kvalitu chlorelly i spiruliny je extrémně silný sluneční svit po dobu minimálně dvanácti hodin denně. Kvalitní produkt, který vyrostl v optimálních podmínkách především při dostatku slunečního svitu by měl mít tmavě zelenou až modrozelenou barvu.

Další rozdíl je v tom, že zatímco usušenou nepomletou spirulinu dokáže tělo člověka dobře využít, usušenou a neupravenou chlorellu ne, protože buněčná stěna chlorelly je totiž tvořena celulózou, kterou člověk nedokáže plnohodnotně zužitkovat. Z toho důvodu je potřeba si při koupi chlorelly dát pozor. Pokud totiž nedojde k narušení buněčné stěny, které se dosáhne jen velmi jemným namletím, koupíte si pouze produkt, který vám poslouží tak maximálně na mechanické pročištění střev. Pro dobré vstřebání chlorelly je nutné rozrušit buněčné stěny (dezintegrace). Na trhu jsou i výrobky, které tímto procesem neprošly a vyšší cena některých chlorell v žádném případě není zárukou kvality. Především u tablet to není vždy dost možné poznat.
Na trhu je ale i chlorella, jejíž vysoká cena je způsobena její vysokou čistotou, dosaženou vyčištěním od zbytků z celulózových stěn. Chlorella se nahrubo namele, oddělí se vnitřek a ten se pak dojemna znovu pomele. Technologie může být i jiná, ale podstata je v tom, aby konečný produkt byl čistý koncentrovaný prášek (tableta).





Pro svůj růst potřebuje chlorella (spirulina více) dostatek slunečního svitu. Pokud jej nemá, dá se to nahradit roztokem glukózy, odkud pak chlorella živiny čerpá. Výsledkem je chlorella, která má jiné složení, má nižší obsah biologicky aktivních látek, jako například karotenoidů.
Takto vypěstovaná chlorella je potom světlá, žlutá, nebo jen světle zelená. Není závadná, ale je nekvalitní a doporučuje se spíš jen jako potrava pro dobytek než pro detoxikaci člověka.

Buněčné stěny spiruliny na rozdíl od chlorelly jsou tvořeny polysacharidy, které se v trávicí soustavě člověka dobře rozpouštějí a trávicí enzymy si pak s nimi jednoduše poradí. Proto pomletí spiruliny na ultrajemný prášek tak není na škodu, ale ve své podstatě je zbytečné.

Chlorella i spirulina umožňují efektivně odbourávat toxické látky a volné radikály z těla a zároveň dodávat potřebné látky, které v naší běžné stravě zpravidla chybí. Stávají se tak čím dál větší nutností člověka k jejich užívání. Chlorella i spirulina mají vysoký obsah aminokyselin, přičemž chlorella je na tom v tomto měřítku o něco lépe než spirulina. Oba produkty jsou také vysokým zdrojem minerálů, vitamínů.

Chlorella má na rozdíl od spiruliny vysoké množství vitaminu K, obsahuje fosfor, tryptofan či kyselinu pantotenovou, které ve spirulině nejsou. Spirulina obsahuje naopak fykocyanin, látku důležitou pro krvetvorbu. Je tedy přínosem pro lidi postižené chudokrevností.
Chlorella je vhodnější pro potřeby regenerace či doplnění živin, vyčištění organismu, pomáhá při diabetu, spirulina je zase o něco vhodnější pro posílení vitality, nárůst svalové hmoty, zvýšení metabolismu, neutralizuje škodlivé radikály, působí antivirově, má výborné účinky na zažívací trakt, a je velmi vhodná při dietních kůrách. U chlorelly i spiruliny byly prokázány protinádorové vlastnosti. Obě zvyšují odolnost vůči infekcím a virům, fyzickou i psychickou výkonnost organismu, regulují krevní tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi a jsou skvělou prevencí před civilizačními chorobami - především kardiovaskulárního systému. Ideální pro zdraví je logicky možné užívání obou produktů souběžně například v polovičních dávkách, nicméně spirulina požadavky na detoxikaci splní a je levnější.
Chlorella je přírodní superpotravina obsahující 18 aminokyselin, přes 20 vitamínů a minerálů. Pomáhá tělu bojovat proti invazi jedů a povzbuzuje celkově zdraví. Chlorella je vypěstovaná v čisté, nekontaminované, ekologicky chráněné horské pramenité vodě. Má extrémně vysokou míru stravitelnosti díky patentovanému nízkotlakému rychloexpanznímu procesu dezintegrace buněk.
Chlorella obsahuje 100% sladkovodní Chlorelly pyrenoidosy. Její výroba chráněná patentem zaručuje šetrnost a vysokou míru dezintegrace, což umožňuje lepší vstřebatelnost jejích účinných složek. Nejdůležitější složkou chlorelly je růstový faktor (CGF, což je směs RNA, DNA, aminokyselin, vitamínů, minerálů a dalších látek). Vícevrstevná vláknina na sebe naváže toxiny a jedy ve střevech, hlavně těžké kovy, které se pak vyloučí stolicí a nevstřebávají se zpátky do krve.
Chlorella je trvale zkoumána jako alternativa běžné potravy a to proto, že obsahuje velké množství bílkovin. Po usušení chlorella obsahuje přes 50% bílkovin, kolem 15% tuků, asi 15% cukrů, 15% dalších vitaminů a minerálů.
Kdy Chlorella pomáhá:
  • zmírňuje záněty a vyživuje dásně, omezuje afty,
  • urychluje hojení ran a bércových vředů,
  • podporuje trávení,
  • příznivě působí na činnost střev,
  • detoxikuje organismus, čistí trávící ústrojí a podporuje vylučování,
  • díky obsahu DNA, RNA a dalších látek významně podporuje regeneraci jaterních tkání,
  • prodlužuje mládí buněk, protože obsahuje unikátní růstový faktor CGF,
  • neutralizuje vnitřní pH,
  • působí silně prebioticky - je vhodnou detoxikační kúrou po užívání léků (hlavně antibiotik),
  • omezuje výskyt plísní v těle,
  • zlepšuje kvalitu spánku,
  • povzbuzuje myšlení a paměť,
  • ochraňuje organismus před degenerativním onemocněním,
  • zvyšuje imunitu - stimuluje tvorbu interferonu,
  • zásobuje tělo účinnými antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí,
  • optimalizuje hladinu cholesterolu v krvi,
  • omezuje vznik kardiovaskulárních chorob,
  • má pozitivní účinky při chudokrevnosti.

Když z těla odstraníme rtuť, opouštějí další toxiny tělo téměř samy od sebe. Když ale rtuť neodstraníme, když se nejdříve zabýváme dalšími toxiny, musí být tyto odstraněny jednotlivě.
Neurotoxiny, to jsou těžké kovy a ty nejsou v první řadě karcinogeny ale neurotoxiny, což znamená nervové jedy. Mnoho dalších chemikálií, které známe jsou také neurotoxiny.
Neurotoxiny jsou neustále vylučovány játry - přes žlučník do střev, 100% z nich je opět na své cestě dolů reabsorbováno a dochází tak k nekonečnému cyklu, který udržuje tělo v chronickém onemocnění. Začíná začarovaný kruh, při kterém jsou poškozovány játra, které přestávají rtuť vylučovat a ta se dostává do různých orgánů.
Pokud se podaří díky látkám, které dáme do střev, a které na sebe neurotoxiny váží, tento koloběh přerušit, nastane masivní redukce jedů a může tak velmi rychle dojít k uzdravení i velmi vážných nemocí. K tomuto účelu používáme řasu chlorella. Dnes víme, že ji musíme dávkovat 4 krát denně a dávky jsou u vážných onemocnění vyšší, než jsme si dříve mysleli. Začínáme se 4 až 5 gramy 4x denně po dobu 4 až 6ti týdnů. V průběhu 6ti týdnů se množství cirkulujících neurotoxinů zredukuje o 90%. Pokud se po krátkou dobu pracuje s vysokými dávkami, dochází k dramatickým zlepšením.
Mladý zelený Ječmen
je nejúčinnější spolu s Chlorellou Pyrenoidosou (Spirulinou). Obě složky zelených potravin mají nejblahodárnější vliv na lidské zdraví společně.
Jaké jsou účinky mladého (zeleného) ječmene?
  • svým velkým obsahem chlorofylu mladý ječmen výrazně okysličuje krev a tkáně, čímž nám mj. poskytuje zvýšené schopnosti déle a intenzivněji myslet a pracovat
  • šťáva z mladého ječmene svým lehce zásaditým ph obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. V zásaditém vnitřním prostředí, které mladý ječmen v lidském těle vytváří, se nedaří plísním, zánětům, kvasinkám a například ani rakovinným buňkám...
  • šťáva z mladého ječmene obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a má také vysoký obsah betakarotenu
Pomoc u velké řady nemocí ukazuje, že zelené potraviny podporují správné fungování lidského těla a nezaměřují se jen na určité symptomy jako to dělají klasické léky. Je jasné, že produkt působící proti nadváze a ekzémům, rakovině a cévním chorobám je buď zázračný lék nebo to není lék vůbec.

Mladý (zelený) ječmen udělá zázrak tím, že pomůže tělu léčit se samo
Doporučení: Zamíchejte si prášek z mladého ječmene do cereálií nebo do jogurtu. Všeobecně se doporučuje užívat mladý ječmen a sladkovodní řasu Chlorellu či Spirulinu současně a dlouhodobě, protože jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje (synergický efekt). Protože zelené potraviny podporují organismus ve vylučování cirozodých látek z těla, je vhodné užívat klasické léky půl hodiny před užitím zelených potravin.


Zelené potraviny není vhodné užívat:
  • po transplantaci orgánů (nejméně 9 měsíců po transplantaci neužívat)
  • při akutní plicní embolií
  • při akutním zánětu hlubokého žilního systému
  • po operaci trávícího systému nebo jeho části (alespoň týden nejíst zelené potraviny)
  • při ozařování (3 dny před a 3 dny po ozařování)
  • při Crohnově chorobě v aktivní fázi (chlorella nevhodná - dráždí, ječmen je vhodný - hojí) - nicméně vždy konzultujte s lékařem
  • Zdroj: http://www.uspesna-lecba.cz/chlorella-a-spirulina/


Moje zkušenosti jsou takové, užívám chlorellu a spirullinu a to 2+2 ráno a 2+2 večer časem to zvednu na vyšší dávku, užívám to už měsíc - něco málo člověk už cítí že se něco mění ale po delší době určitě napíšu o tom víc, jedině co bylo hned tak svědění na rukou celých a sem tam i na těle po týdnu to přestalo: k tady tomuhle užívám i koloidní stříbro asi 2 týdny a necítím se potom všem nějak zle spíše naopak tak že časem napíšu o tom dál jak se cítím po delší době užívání těchto tří věcí……
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zajímáte se o zdraví

Ano
Ne
Trochu

Komentáře

1 psychedelic psychedelic | Web | 14. srpna 2017 v 20:05 | Reagovat

Tak to neznám

2 KAJA BOHUŠOVÁ KAJA BOHUŠOVÁ | E-mail | 15. srpna 2017 v 9:42 | Reagovat

ZAJÍMAVÉ....

3 Rada Rada | E-mail | Web | 26. října 2017 v 15:26 | Reagovat

S tou imunitou ve střevech to bude asi ještě významnější než 60 %. Každopádně zelené potraviny se hodí, zvlášť teď před zimou, kdy je (a bude) zeleného málo. Také užívám a testuji, co všechno se zlepší.:-)

4 Aisha Jayne Aisha Jayne | E-mail | Web | 27. října 2017 v 10:06 | Reagovat

[1]: Tak si zjisti něco o tom je to fakt dobrý když to člověk bere častěji a jak má jdou vidět změny ale také musí člověk věřit že to pusobit bude každé myšlení že to stejně nebude fungovat tak to žádné účinky mít nebude......

[3]: No myslím že ano já k tody tomu ještě piji koloidní stříbro které na sebe váže těžké kovy a měď a další a odvádí je pryč z těla a hlavně i z plomb v zubhech z nich se uvolnuje do těla kov a proto taky k tomu piji to koloidní stříbro psala sem i článke na to :) přikládám odkaz

http://aishajayne.blog.cz/1708/koloidni-stribro-jako-prirodni-antibiotikum

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama