LETNÍ POLÉVKA Z ČERSTVÝCH FAZOLÍ

17. srpna 2017 v 12:54 | Aisha.Jayne |  Jídlo
LETNÍ POLÉVKA Z ČERSTVÝCH FAZOLÍ
Fazole konzumujeme převážně sušené jako luštěniny nebo nezralé lusky/fazolky jako zeleninu. Pokud vyloupete zralé fazole z lusků dříve, než uschnou, můžete z nich uvařit třeba letní fazolovou polévku, takové fazole se totiž vaří jen asi 15 - 20 minut a také chuť je zcela někde jinde než u těch sušených.
Na dvou lžících oleje necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a 4 stroužky najemno nasekaného česneku, přidáme dvě mrkve a jeden pórek, oboje nakrájené na kolečka. Chvilku opékáme, aby pórek zavadl, přidáme půl kila vyloupaných čerstvých fazolí, 400 g oloupaných a nakrájených rajčat, osolíme, okořeníme čerstvou nebo sušenou saturejkou a zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru. Vaříme 20 minut, a do hotové polévky prolisujeme stroužek česneku, už nevaříme. Polévka je skvělá s kváskovým chlebem jako sytý oběd nebo večeře.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zajímáte se o zdraví

Ano
Ne
Trochu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama