ČÍNA S BABKAMI

6. září 2017 v 10:46 | Aisha.Jayne |  Jídlo

Tentokrát vařila moje milá kamarádka Janina, já jsem jenom přicmrdovala :)
Nakrájíme půl kila babek (lze použít i jiných hub) a na lžíci oleje je vypražíme dokřupava. Prozatím dáme stranou.
V hluboké pánvi či v pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a 8 minut na něm za stálého míchání opékáme na nudličky nakrájenou zeleninu: 1 pórek, 2 mrkve, 1 větší kapii, kus zázvorového kořene velký jako palec a 1 malou cuketu. Přidáme vypražené babky a zalijeme zálivkou připravenou tak, že metličkou rozšleháme 4 lžíce rýžového sirupu, šťávu z půlky citrónu, 2 lžíce Shoyu, 1 lžíci umeocta, 1 lžíci sezamového oleje, 3 utřené stroužky česneku, chilli a sůl podle chuti, 1 lžíci Solamylu a 250 ml vody. Za stálého míchání provaříme pár minut do zhoustnutí.
250 g čínských bezvaječných nudlí připravíme podle návodu na obalu.
Je to ohromná bašta!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Máte doma Televizi?

Ano
Ne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama