JABLKOVÉ DORTÍKY S ČOKOLÁDOU

13. září 2017 v 13:54 | Aisha.Jayne |  Jídlo

A už je tady období jablečných moučníků - jedna z věcí, které jsou na podzimu krásné, viďte? A tyhle dortíky (klidně je upečte jako muffiny) jsou opravdu skvěle vláčné a vůbec lahodné, ňam!
200 g oloupaných jablek nakrájíme na malé kostičky, jsou to asi 2 - 3 jablka). Vložíme je do kastrůlku, vmícháme vrchovatou lžíci kokosového tuku, 70 g rapadury (nebo cukru), skořici, vanilku, tlučený hřebíček a muškátový květ, špetku soli a lžíci citrónové šťávy. Deset minut povaříme, necháme vychladnout a vmícháme 250 ml rostlinného mléka, 50 g vlašských ořechů, lžičku kypřicího prášku, lžičku jedlé sody, 100 g hladké mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 g hladké kukuřičné mouky. Těsto rozdělíme do vymaštěných formiček a pečeme při 180 stupních půl hodiny. Můžeme vyklopit a teprve poté ozdobit polevou nebo nechat ve formičkách, dortíky alespoň neokorají. Dobře se jedí i lžičkou přímo z formiček.
Čokoládová poleva: dvě lžíce kokosového oleje a dvě lžíce nalámané hořké čokolády rozehřejeme ve vodní lázni, odstavíme a vešleháme dvě lžíce kakaa a dvě lžíce datlového sirupu.
Necháme vychladnout.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama